O trajnostni v mednarodnem poslovanju smo predavali na Mednarodni poletni šoli UM, EPF

Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru je med 11. in 16. septembrom 2023 že drugič organizirala Mednarodno poletno šolo “Trajnost v mednarodnem poslovanju” (2nd International Summer School “Sustainability in International Business”) na kateri je naša sodelavka Martina Drakulić predstavila primere dobrih praks na področju trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti v mednarodnem turizmu.

Program poletne šole je za študente poslovne šole zelo koristen saj vključuje predavanja, delavnice in ekskurzije v različna delovna okolja. Primere dobrih praks je na predavanjih predstavilo več slovenskih in tujih multinacionalk iz različnih panog. Mednarodni študentje so lahko tako skozi dobre trajnostne prakse spoznali naslednja podjetja: ELAN, ROTO GROUP, HOFER, STEKLARNO HRASTNIK, LUMAR INŽENIRING, GLS, ABENA GROUP, ADRIA MOBIL, ALPLES, ZAVAROVALNICO SAVA in LIDL. v okviru tedenskega programa je bilo poskrbljeno tudi za družbene dogodke in ekskurzije, kjer so študentje na vodenih sprehodih spoznavali Maribor in okolico ter si ogledali primere dobrih praks še v Obalno – kraški regiji z obiskom v Vina Koper ter Luki koper.

Študente so bili na predavanju naše sodelavke povabljeni tudi k sodelovanju v projektu HyPro4ST katerega partnerji smo. V Erasmus+ projektu, ki razvija nov profil delovnega mesta “Trajnostni in hibridni projektni manager” za sektor trajnostnega turizma sodeluje 17 partnerjev iz 6 evropskih drža. Namen je, da se skozi projekt izobrazi vsaj 600 udeležencev in se z našo pomočjo razvije certifikacijska shema za nov profil delovnega mesta, ki bo ustrezal potrebam trga dela.

Več o 2. Mednarodni poletni šoli “Trajnost v mednarodnem poslovanju” in drugih Erasmus+ programih pri nas

Morda bi vas zanimalo tudi tole

Certificiran MANAGER INOVACIJ – inovacije ključna osnova za uspeh!

Preberi več

Pošljite povpraševanje

Ne zamudite priložnosti za izboljšanje vašega poslovanja! Izpolnite povpraševanje in naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali na poti do pridobitve certifikata.
Close