ISO 45001

ISO 45001, certificiranje sistemov vodenja varnosti

V prihodnost usmerjen standard ISO 45001 opisuje zahteve za sodoben sistem upravljanja varnosti in zdravja pri delu ter nadomešča prejšnji standard BS OHSAS 18001. Splošni cilj standarda je nov sistem, ki se orientira na zmanjšanje tveganja poklicnih nesreč, poškodb in bolezni, povezanih z delom.

Informacije o certifikatu

ISO 45001 za svoje delovanje uporablja strukturo HLS (ang. High Level Structure), ki velja za vse standarde sistemov vodenja. Z uskladitvijo struktur standardov sistema vodenja ustvarja znatne izboljšave in poenostavlja gradnjo in uporabo integriranih sistemov upravljanja. Seveda to velja tudi za integracijo sistema za upravljanje varnosti in zdravja pri delu v obstoječe sisteme upravljanja.

Največji dosežek podjetja so tehnično dobro usposobljeni, zdravi in motivirani zaposleni, pri čemer dejavniki zdravja in motivacije v današnjem delovnem življenju prevzemajo vedno višjo in včasih odločilno vlogo.

Splošni cilj standarda je nov sistem, ki se orientira na zmanjšanje tveganja poklicnih nesreč, poškodb in bolezni, povezanih z delom.

Certifikat ISO 9001, ki ga podeli TÜV Austria, je dokaz neodvisnega akreditiranega organa o kakovosti vaših storitev, produktov in o delovanju vaše organizacije kot takšne. S tem vzpostavite neodvisnost, ki jo trg zahteva.

Prednosti certificiranja

Zakaj vaše podjetje (in svet) potrebuje ISO 45001?
860.000 smrti zaradi delovnih nesreč dnevno (po svetu).
Strošek: 2,8 trilijona USD .
Negativni učinki za podjetje (izguba ključnih zaposlenih, prekinitve poslovanja, zavarovalni stroški in tožbe, pravni ukrepi, izguba ugleda, …).
Standard ponuja okvir za lažje prepoznavanje tveganj.
Omogoča zniževanje stroškov zavarovanj.
Možnost prehoda iz kurative na preventivo.
Znižanje stroškov bolniških odsotnosti.
Zagotovitev skladnosti z zakonodajo.

Postopek certificiranja

Sodelavci TÜV Austria se neprestano izobražujemo tako v Sloveniji kot tudi v tujini, da vam lahko zagotovimo najbolj aktualno izkušnjo pri uvedbah standardov. Vaš certifikat bo dokaz neodvisnega akreditiranega organa o kakovosti vaših storitev, vaših produktih ter o organizaciji kot takšni.

Želimo, da z našo pomočjo dosežete maksimalen izkoristek vašega standarda v praksi.

Kontaktirajte nas

Ne zamudite priložnosti za izboljšanje vašega poslovanja! Izpolnite povpraševanje in naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali na poti do pridobitve certifikata.

Ponudba certifikatov in storitev certificiranja

Ponudba tečajev in seminarjev

Izobraževanja
Usposabljanje za notranje presojevalce sistema ravnanja z okoljem ISO 14001:2015
Cena: od 370,00
Prijava in več informacij
Ponudba
Usposabljanje: Reševanje neskladnosti z 8D METODO
Cena: od 265,00
Prijava in več informacij

Pošljite povpraševanje

Ne zamudite priložnosti za izboljšanje vašega poslovanja! Izpolnite povpraševanje in naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali na poti do pridobitve certifikata.
Close